Persoonlijk

Persoonlijke update #03

Morgen is het kerst en dan beginnen echt de laatste dagen van 2014. Wat gaat de tijd toch snel, 2015 staat al bijna voor de deur. Het jaar waarin ik afscheid zal nemen van de echte kleine kindertijd want dan heb ik 3 tieners in huis. Het jaar dat oudste naar het laatste middelbare schooljaar gaat. We gaan zien wat 2015 nog meer brengt !

Afgelopen periode was hectisch. Er speelde het nodige privé onder andere met de kinderen wat behoorlijk intensief was. Op school doen de meiden het super, alledrie kwamen met mooie rapporten naar huis.  En er waren ook genoeg leuke dingen meegemaakt zoals een uitgebreide Wine & Dine, leuke uitstapjes met vrienden, neefje dat kwam logeren en een gezellige sinterklaas. Oh en natuurlijk ook het zetten van mijn allereerste tattoo.

Ondanks de leuke dingen was er ook een sombere kant. Ik was lamlendig, had weinig energie, sliep slecht en kon steeds minder hebben. Wat ook erg vervelend was dat ik steeds minder kon relativeren en mijn gedachten niet stop kon zetten. Het voelde alsof ik steeds verder wegzakte in somberheid zonder dat ik bij machte was om mezelf er uit te trekken. En ook zonder dat ik nu echt kon duiden waar nu het knelpunt zat. Nu was het ook even lastig en ingewikkeld gezien de privé-situatie en dat in combinatie met werkdruk dus ik schoof het daarop.  Totdat ik me ineens besefte dat ik al een tijdje niet meer mijn voedingssupplementen slikte. Ze waren op en ik was laks met opnieuw bestellen. Eigenlijk best suf want ik gebruik ze niet voor niets (iets met rust, weerstand en energie..*kuch*) zoals ik recent nog schreef in deze blogpost en nog een aparte post over magnesium !

Enfin, ik heb alles opnieuw besteld en al snel had het effect. De lamlendigheid verdween, ik kreeg weer meer energie en zin, ik sliep beter. Het was alsof er letterlijk een mist in mijn hoofd optrok. Ik zag alles weer in een beter perspectief en werd een gezelliger mens. Dit keer heb ik ook Rhodiola gekocht. Het beviel me wel wat ik daarover las: “Rhodiola heeft een sterke adaptogene werking; het kruid zorgt ervoor dat lichaam en geest zich kunnen aanpassen aan de wisselende omstandigheden waar we mee te maken krijgen in de huidige maatschappij. In drukke tijden brengt Rhodiola rust en in geval van vermoeidheid geeft het meer energie.”  

Al met al voel ik me sinds langere tijd weer echt lekker en goed in mijn lijf en vel. Mooi voornemen voor 2015 om dat voort te zetten :-).

Ik wens jullie allemaal een fijne, liefdevolle en gezellige kerstdagen !

Advertenties

Een gedachte over “Persoonlijke update #03”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s