Endometriose

Terugslag

Zal het ooit wennen ? Zal ik ooit niet meer verrast worden door de endo of de gevolgen er van ? Bij perioden denk ik dat ik mijn lijf inmiddels wel ken, en dan ineens is alles anders.

Vorige maand ben ik een paar dagen naar Londen gegaan met mijn vijftienjarige dochter. We hebben een geweldige tijd gehad, ontzettend veel gedaan en vooral veel gelopen. Natuurlijk had ik ingecalculeerd dat ik kapot terug zou komen en wat tijd voor herstel nodig had. Natuurlijk had ik rekening gehouden met meer pijn en de week er na rustig gehouden met alleen de noodzakelijke dingen (lees: werk, eten, slapen). Dat het zo zou uitpakken, nee dat had ik niet verwacht. Ik dacht dat ik redelijk ongeschonden die dagen uit zou komen rollen, was dat even naïef. De dagen er na waren de slechtste sinds de verhuizing bijna 8 jaar geleden. Ik was zo moe, had zoveel pijn. Ik heb mijn werkuren gedraaid maar dat was het wel. Pijnstillers to tha max en verder niets. Geen puf, geen energie, wel heel veel pijn. Lang geleden dat ik me zo ellendig en naar heb gevoeld. Het standje overleven stond duidelijk weer aan. En wat vond ik het naar om dat weer te ervaren.

Zoveel afgevallen, zoveel fitter geworden door het sporten en de regelmatige wandelingen. Ik merkte dat ik sterker was geworden en had verwacht dat ik toch redelijk ongeschonden dat weekend uit zou komen rollen. Deze terugslag viel vies tegen. Ik merkte ook weer boosheid bij mezelf, frustratie en verdriet. Verdomme waarom moet ik zoiets geweldigs bekopen met deze ellende. Zal het ooit wennen ?

En toch ook de gedachte dat het het waard is. Het was zo geweldig weekend en dat ik zulke intensieve dagen überhaupt heb kunnen volhouden is al heel wat. Twee jaar geleden was me dat niet gelukt. Dus dat is toch wel een pluspunt. En natuurlijk de mentale energie die je er van krijgt en de mooie herinnering die je aan je kind meegeeft. Dat maakt het het allemaal wel waard. Maar die terugslag, die kan me wel gestolen worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s