Het Forum

Waar is het Endo-forum gebleven ? 
Op 27 november 2003 opende ik het Endo-forum. Een voortvloeisel uit mijn online-dagboek waarop ik zoveel vragen en reacties kreeg van andere meiden dat een forum een logisch vervolg was.

Destijds was er nog zo weinig te vinden over endometriose op internet laat staan lotgenotencontact ! Zovelen van ons dachten dat ze de enige waren ! In hoogtij-dagen van het forum hadden we 125-150 actieve schrijfsters, verwezen zelfs endo-specialisten en gyneacologen naar ‘ons’ forum. Maar nu 10 jaar later is dat (gelukkig) veranderd. De Endometriose Stichting draait al een aantal jaar en voorziet in actuele informatiebehoefte en via social media zoals oa facebook zijn er zoveel kanalen bijgekomen waar lotgenotes elkaar kunnen vinden en kennis kunnen delen.

Veranderde tijden, ik merk dat de behoefte aan dit forum flink is afgenomen bij bezoekers. Maar ook bij mij. Prive verandert er veel en merk ik dat de tijd en energie ontbreekt om actief met het forum bezig te gaan en te blijven.

Precies 10 jaar na dato vond ik een mooi moment om het forum te sluiten. Ik heb het op 10 november aangekondigd. Het is mooi geweest ! Ik heb geweldige mensen hier leren kennen en lange tijd intensief meegeleefd met de operaties, behandelingen, kinderwensen. En dat ook mogen terug ontvangen. Zoveel steun, input, feedback, verhalen. Iets waarvoor ik nog steeds dankbaar ben ! Samen hebben we er lange tijd een superfijn forum van gemaakt.

Lieve groet,
Fabi

Advertenties

21 gedachten over “Het Forum”

 1. Ik ben zeer dankbaar dat je destijds dat forum en de website bent begonnen! Ik heb er heel veel aan gehad, ook aan jou persoonlijke steun. Nu volg ik jou en je gezinnetje nog steeds op een afstandje. Ik wens je hele fijne dagen en een geweldig nieuwjaar!

  Like

  1. Hoi Jeanette, wat een lieve reactie ! Het is leuk te merken dat jij (en anderen) me altijd nog volgen, ik doe dat andersom ook :). Alle goeds voor 2014 voor jou en je gezin !

   Like

 2. destijds werd ik lid was onwetend en zocht info….wat was ik blij met het forum….naarmate mijn leven veranderde werd ook het forum door mij minder bezocht…. ben nog steeds dankbaar dat het er was! bedankt fabi!

  Like

 3. Hey Fabi!!
  Het forum was top! Ik heb er zo veel aan gehad in de afgelopen tijd. De ervaringen en verhalen van mede lotgenoten waren geweldig. Dank je wel.
  Ik zal je blijven volgen. Heel veel geluk en succes met je gezin en met je endo-blog. Je vroegere enge endo hyves vriendinnetje 😉 Monique

  Like

  1. Heee Monique! Wat leuk !!! Ja mijn enge endo hyves vriendinnetje… geen idee hoe we daar nou op kwamen hahaha.. super lief je reactie ! Hoop dat het met jou ook goed gaat.

   Like

 4. Hè Faabs,

  Wat leuk om je “tegen te komen”
  Mooi dat je nog altijd je best doet voor anderen en voor awareness.
  Door de jaren heen vaak aan je gedacht en zeker aan je forum. Druk waren we op een gegeven moment hè? Volgens mij was het nadat ik wegens omstandigheden gestopt was nog drukker geworden?
  Ik ga je blog volgen. De link is geplaatst op een awareness pagina op facebook. Vandaar dat ik ineens je naam zag 😉

  Succes Fabi!
  Liefs, Lieke

  Like

  1. He Lieke ! Wat ontzettend leuk jou hier te lezen en dat je even bent komen kijken :-). Ja het waren mooie tijden toen op het forum, ongekend de saamhorigheid en steun die iedereen aan elkaar had. Mede door jouw input en van nog een paar van het eerste uur werd het zo;n succes. Op het hoogtepunt hadden we 125 actief postende leden en raakten we zelfs bekend bij de grote endo-specialisten die ons forum adviseerde. Bijzondere tijden ! Weet je nog die high tea bij Karel V in Utrecht ??

   Bedankt dus voor je berichtje en wie weet spreken we elkaar weer hier of elders 🙂

   Like

   1. Moest ik gisteren weer aan denken. Was zo gezellig de high tea. Leuk groepje.

    Ik was nog je hulpje toen de meiden doorverwezen werden door hun artsen naar het forum. Groot compliment.

    Weet je nog dat ik zei….doen die laatste ivf en je gaat een 2ling krijgen. Je belde gelijk nadat je test positief was. Yeeeeeeeej 2 mooie meisjes erbij!

    Ik heb nog altijd contact met Mariet. 😉
    Ook met Suzanne Broen en Jeannette. Erg leuk. Mooi om te zien dat je vanaf je eigen diagnose nog steeds blijft helpen.

    Xx Lieke

    Like

   2. Leuk dat jij ook aan de high tea moest denken.. those were the days :). En ja dat van die ivf, je had zo gelijk ! Leuk dat je nog contact hebt met een deel van de meiden van toen.

    xx
    Faabs

    Like

  1. Dat snap ik Karo ! Maar er zijn tegenwoordig veel andere kanalen en mogelijkheden. Kijk eens bij de Endometriose Stichting voor lotgenotencontact en ook op Facebook zijn er diverse groepen waar je kunt praten met lotgenoten. Succes en sterkte !

   Like

 5. Hoi,

  Ook ik heb heel lang gelezen en geschreven op het forum. Wat hadden we een steun aan elkaar. Toen mijn endo in wat rustiger vaarwater kwam, werd de behoefte aan het contact op het forum minder. Vandaag dacht ik, laat ik eens kijken :-), zie nu deze mooie site met info, mooi wat je ervan gemaakt hebt Fabi!
  Wil jullie toch nog even laten weten dat wij middels een lange adoptie procedure bijna twee jaar geleden de trotse papa en mama zijn geworden van een Bulgaarse kanjer!

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Linda,

   Dank je wel voor je leuke berichtje ! Zo gaat het vaak he, als de endo in rustiger vaatwater komt. Merk(te) ik zelf ook. Het gaf ook een natuurlijk verloop zo op het forum :). Wat leuk dat jullie na een lange weg alsnog ouders zijn geworden. Gefeliciteerd !

   Like

   1. Ik weet het ook niet precies Jeanette, het kan ook nog dat ze onder een andere nick schreef dan haar eigen naam ! Ik had zelf nl de associatie met een andere naam in combinatie met de genoemde adoptieprocedure. Hopelijk reageert ze nog !

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s